Header Office Mourina

Top 5 best gelezen blogs 2021

Rebecca Sneep 04 augustus 2021

In het eerste half jaar hebben we een aantal mooie blogs gepubliceerd en de best gelezen zetten we in dit blog in het zonnetje. Zo kan je tijdens de zomervakantie de blogs (nogmaals) lezen.

1. Zo neem je je klant mee in het realiseren van een efficiënte samenwerking

Gestructureerde, zo eenvoudig mogelijke samenwerkingsprocessen die je hebt vastgelegd in ondersteunende softwareoplossingen leveren ook een aantal concrete voordelen op voor je klanten. Het gebruik van boekhoudsoftware bijvoorbeeld betekent dat ze nooit meer hoeven te factureren in Word of Excel waarbij ze zelf de nummering in de gaten moeten houden en facturen digitaal of zelfs per post versturen. De btw die automatisch wordt berekend, het aanmaken van herinneringen voor facturen die niet betaald zijn gaat in een handomdraai.

2. Zo blijf ik relevant voor mijn klanten

Om relevant te blijven en grip te houden op je business moet je digitaal transformeren. Zo verhoog je niet alleen de productiviteit, maar ook de efficiëntie. En je creëert op de zaak ruimte voor het ontwikkelen en uitbouwen van nieuwe online adviesdiensten. Alleen zó wordt je als trusted advisor op een ander manier waardevol voor je klanten.

3. Hey Accountant, hoe overtref jij de verwachtingen van je klant?

Voldoen aan de verwachtingen van klanten is makkelijker dan ze overtreffen. Ondernemers zoeken een accountant die hen helpt met de administratieve rompslomp, ontzorging op complexe regelgeving en vooral een sparringpartner voor een vaste prijs per maand. Ze willen niet bang zijn dat er rekening komt als ze een keer hun accountant bellen maar snappen echt wel dat als ze complexere vragen stellen dat ze daar apart voor moeten betalen.

4. Eigenaarschap van data

Vanuit verschillende beroepsorganisaties is een leidraad opgesteld over de rol van een accountant, belastingadviseur of salarisprofessional (zakelijke dienstverlener) ten aanzien van de AVG. Deze leidraad is volledig na te lezen op de verschillende websites van de beroepsverenigingen. In dit stuk wordt voor zakelijke dienstverleners uitgelegd welke rol Accountancy Gemak heeft ten aanzien van het verwerken van klantdata en persoonsgegevens in het bijzonder.

5. Top 5 meest gestelde vragen over Accountancy Gemak

In mijn gesprekken met klanten over het Accountancy Gemak-platform krijg ik vaak goede vragen van klanten. Ik heb hieronder de vijf meest gestelde vragen toegelicht. Hopelijk geeft het jou meer inzicht wat Accountancy Gemak nu precies is en wat het voor jouw kantoor kan betekenen.