De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft met ingang van dit studiejaar voor de opleiding Accountancy gekozen om met Fiscaal Gemak te werken om een betere aansluiting op de arbeidsmarkt te vinden. Aangezien de vorige werkprocessen en software niet representatief waren voor de praktijk, is gekozen een overstap te maken. Daarnaast maakt deze software het eenvoudiger om de leerlingen te controleren en te begeleiden tijdens hun studie.

Met de keuze van Fiscaal Gemak gaat de Hogeschool van Amsterdam zowel de jaarrekening- als de aangiftesoftware gebruiken, met als belangrijkste reden de integratievoordelen. Fiscaal Gemak is de toonaangevende applicatie voor én door fiscalisten om de aangiftes en jaarrekeningen te verzorgen voor hun klanten. Fiscaal Gemak is onderdeel van Accountancy Gemak: het online platform waarmee accountants en hun klanten vanuit één dataset op één platform slim samenwerken.

Door Fiscaal Gemak te gebruiken, hebben de studenten zo min mogelijk manuele acties en kunnen zij beter en meer geïntegreerd leren werken. Op deze manier kunnen de leerlingen zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt door middel van een gebruiksvriendelijke applicatie. De uitgebreide functionaliteiten en integratiemogelijkheden zorgen voor een efficiënte werkwijze. Accountancy Gemak is de enige applicatie in de markt die het mogelijk maakt om de jaarrekening en de fiscale aangifte binnen een platform digitaal op te stellen en vervolgens ook te deponeren. Hierdoor is exporteren en importeren of zelfs handmatig ‘overkloppen’ niet langer nodig is. De verwerkingssnelheid neemt hierdoor toe, waardoor toekomstige werkgevers meer waarde aan de potentiële werknemer zullen ontlenen.

”Nu we onze studenten met Fiscaal Gemak kunnen laten werken, kunnen we ze veel beter voorbereiden op wat hen te wachten staan na hun afstuderen en kunnen potentiële werkgevers hen gelijk goed inzetten”

“Voorheen lukte het in een aantal gevallen niet om de software aan de praat te krijgen op een MacBook, in sommige gevallen wel. De HvA heeft nu de garantie dat er ongeacht de hardware altijd structureel toegang mogelijk is”, legt Jasper van der Klooster, Docent Accountancy bij HvA, uit. “Daarbij zagen we een gat tussen wat we de studenten leerden en wat er in de praktijk van hen gevraagd wordt. Nu we onze studenten met Fiscaal Gemak kunnen laten werken, kunnen we ze veel beter voorbereiden op wat hen te wachten staan na hun afstuderen en kunnen potentiële werkgevers hen gelijk goed inzetten. Dat is precies wat we met onze opleiding beogen.”

“Wij geloven in de voortdurende toegevoegde waarde van de accountancybranche voor ondernemend Nederland”, aldus Joris van Leeuwen, Chief Commercial Officer. “Ik ben erg blij dat de Hogeschool van Amsterdam voor ons, en specifiek Fiscaal Gemak, heeft gekozen. Daarmee kunnen de HvA en zijn studenten alles onder controle houden en worden ze op de juiste manier klaargestoomd voor de praktijk.”