shutterstock_455469829
Accountancy Gemak

Juli update Fiscaal Gemak & Rapportage Gemak

Redactie Accountancy Gemak 04 augustus 2020

Door het combineren van data de domeinen financieel en lonen, kunnen we u en uw klanten verrassende inzichten bieden. Wat is de huidige winst en winstprognose voor dit jaar, en hoe staat dat in verhouding tot de voorlopige aanslag? Wat is de drempel van de werkkostenregeling en hoeveel heeft u reeds besteedt? Is er wellicht nog recht op investeringsaftrek. U hoeft alleen maar directe koppelingen in te stellen met HR & Salaris Gemak en Boekhoud Gemak, Exact of Twinfield en de eerste inzichten zijn voor u beschikbaar.

Directe koppeling financiële pakket

Dankzij de API-koppeling die beschikbaar is vanuit Fiscaal Gemak, kunt u een directe koppeling leggen met Boekhoud Gemak, Twinfield en Exact Online. De koppeling stelt u in staat om vanuit de kolommenbalans door te zoomen naar de grootboekmutatiekaarten en de correctie-journaalposten die u maakt in Rapportage Gemak te synchroniseren met uw boekhouding. Wij zorgen ervoor dat de data gelijk blijft en u geen dubbel werkt heeft.

Inrichtingsjaarrekening + samenstellingsverklaring

De jaarrekeningmodellen zijn uitgebreid met de inrichtingsjaarrekening voor kleine- en Micro-entiteiten. Uiteraard kunt u ook de inrichtingsjaarrekening deponeren bij de KvK. Tot slot is de samenstellingsverklaring als onderdeel toegevoegd in het rapport, de techniek die hier gebruikt wordt is alvast een doorkijkje naar de toekomstige methode voor het aanpassen van grondslagen en toelichtingen. Wijzigingen worden gelogd en u kunt daardoor makkelijker controleren of is afgeweken van de (kantoor)template.

Consolidatie en overige wijzigingen binnen kolommenbalans

De kolommenbalans is de basis voor de rapportage, hierin haalt u de cijfers binnen, maakt u correcties en labelt u de grootboekrekeningen voor toekomstige rapportages, uitwisseling en klantinzichten. Uiteraard willen we deze kolommenbalans zo gebruiksvriendelijk en volledig mogelijk maken, daarom hebben we weer een flink aantal uitbreidingen toegevoegd.

  • U kunt vanaf heden verloopoverzichten aanvullen waarbij u direct ook rekeningen aan elkaar koppelt. De data uit de verloopoverzichten worden gebruikt voor het vullen van uw rapportages.
  • Via een consolidatiestaat kunt u eliminaties maken binnen hetzelfde scherm. Dit geeft u beter inzicht en gevoel waar u iets moet elimineren.
  • Terugboeken VJP naar administratie
  • Zoeken binnen kolommenbalans
  • Dynamische resultaatsverdeling voor eenmanszaken
  • Verschil tussen presentatie en correctieboeking bij VJP
  • Labels aan grootboekrekeningen vorig jaar zijn afzonderlijk aanpasbaar

Tot slot is de voorzet van de labels flink verbeterd, er wordt niet alleen gekeken naar de ingestelde kantoorstandaard bij het GIS-schema, maar vanaf heden wordt ook de kennis van de crowd gebruikt bij het geven van een voorzet. Zit een rekeningnummer niet in uw kantoorstandaard of eerder gebruikte labels, dan kijken we applicatie breed naar de meest gebruikte labels voor dat nummer.

Kredietrapportage 2019

Vanaf heden is het ook mogelijk om een kredietrapportage over 2019 aan te leveren bij de banken van uw cliënten. De aanleversystematiek is gewijzigd, maar vanaf heden zijn wij helemaal up-to-date om de rapportages naar alle banken te verzenden. Daarnaast heeft Fiscaal Gemak meegedaan aan een pilot om aangiftes inkomstenbelasting bij de bank aan te leveren en binnenkort staat een pilot op de planning voor de kredietrapportage voor de melkveehouderij.