_VD12820

Primeur: 1e aanvraag doorlopende machtiging ingediend bij belastingdienst

De eerste aanvraag voor de doorlopende machtiging is deze week ingediend vanuit Fiscaal Gemak. Op 1 september om 18.51 uur is een doorlopende machtiging voor de Inkomstenbelasting succesvol bij de belastingdienst afgeleverd.

Snel & eenvoudig aanvraagproces in Fiscaal Gemak

“Het proces voor het aanvragen en beheren van doorlopende machtigingen moet voor kantoren zo eenvoudig mogelijk zijn” aldus Tom de Kleijn. In Fiscaal Gemak kun je daarom eenvoudig “in bulk” voor klantgroepen de juiste machtigingen aanvragen bij de Belastingdienst. Het aanvraagproces wordt daarna strak gemonitord en op het moment dat de Belastingdienst de machtigingscode verstuurd naar de ondernemer kan Fiscaal Gemak de belastingplichtige ook notificeren dat de brief met machtigingscode binnen enkele dagen op de deurmat ligt.

Volledige geautomatiseerd

Het notificeren van de belastingplichtige op het moment dat de belastingplichtige de machtigingscode op de deurmat krijgt is een mooi voorbeeld van een data gedreven proces. In de notificatie zit namelijk een smart link waarmee de klant de code veilig in het systeem kan verwerken. Dat bespaart natuurlijk een hoop gedoe van het doorsturen van papieren brieven met codes die op allerlei plekken in de organisatie binnenkomen. Uiteraard is de status van machtigingen altijd inzichtelijk via het dashboard en worden er geautomatiseerd notificaties verzonden als de belastingplichtige de brief toch heeft laten liggen.

Meer weten over een geautomatiseerd proces voor de doorlopende machtiging?

Wil je ook alle doorlopende machtigingen aanvragen en beheren via een geautomatiseerd proces? Vraag een gratis Fiscaal Gemak demo aan.