Het eind van 2020 is in zicht en dus is het tijd voor eindejaarslijstjes! We doken in de cijfers om een overzicht te maken van de best gelezen accountancyblogs van dit ongekende en uitdagende jaar. Veel leesplezier!

1. Accountancy Gemak introduceert Boekhoud Gemak

Afgelopen zomer kondigden wij onze nieuwe boekhoudoplossing Boekhoud Gemak aan tijdens de Accountancy Tour Live Webinars. Boekhoud Gemak biedt de meest efficiënte boekhoudoplossing voor zowel accountantskantoren als voor elk type ondernemer. Doordat veel boekhoudkundige taken zijn geautomatiseerd, houdt de accountant meer tijd over om zijn klant van slimme inzichten en advies te voorzien en heeft de ondernemer meer tijd om te ondernemen.

2. Eindelijk: jaarrekening, fiscaal en communicatie vanuit één product

In dit blog blikt collega Wilco Kraaij terug op hoe hij 20 jaar geleden begon bij een accountantskantoor en destijds alleen maar had kunnen dromen van de veelheid goede softwareoplossingen die nu beschikbaar zijn. Laat staan van de mogelijkheid om al het jaarwerk en nog veel meer vanuit één cloudoplossing te kunnen doen. Enter, Accountancy Gemak!

3. Eenvoudig jaarrekeningen opstellen in Fiscaal Gemak

Stel collega Maarten Glerum een vraag over Fiscaal Gemak en opent zich een wandelende Fiscaal Gemak-encyclopedie voor je! In dit blog uit het begin van dit jaar vertelt Maarten over de ontwikkelingen en nieuwe functionaliteiten van dat moment.

4. Communicatiemodule: informeren en adviseren op afstand

Wederom een blog van de hand van Maarten Glerum inhakend op de behoefte van accountants om klanten op afstand volledig te kunnen informeren en adviseren. Met de Communicatiemodule wordt het mogelijk om nog efficiënter met klanten op afstand te communiceren en lijden de aangiftes, jaarrekeningen en de persoonlijke relaties niet onder de coronamaatregelen.

5. Online samenwerken groeit door Covid-19 met meer dan 300%

Er wordt vaak geschreven dat accountancy een branche is die veranderingen en innovatie relatief traag oppakt. Zelf merkt collega Wilco Kraaij vooral dat kantoren echt wel willen innoveren en investeren. Toen begin dit jaar Covid-19 net om de hoek kwam kijken, zijn we bij Accountancy Gemak een initiatief gestart om ondernemers en accountants te helpen snel te schakelen naar meer online werken. Uit een analyse van het toegenomen gebruik van de communicatiemodule blijkt dat ja, accountants kunnen zeker zeer snel innoveren!