shutterstock_1043108527

Accountancy Gemak heeft ISAE3402-rapportage over 2020 beschikbaar

Redactie 18 februari 2021

Al geruime tijd laat Accountancy Gemak een tweetal ISAE3402 Type II assurancerapporten opmaken, voor zowel hostingsdiensten van de eigen software als de afdeling Managed Payroll Services (MPS). Ook voor het jaar 2020 heeft een externe partij een onderzoek uitgevoerd en heeft de externe auditor een assuranceverklaring afgegeven.

“Hoewel we al jaren beschikken over deze assuranceverklaringen is er absoluut geen sprake van een invuloefening. Vanaf maart is veel van de dienstverlening vanuit huis verzorgd. Alle instructies en procedures zijn natuurlijk oorspronkelijk bedacht en beschreven voor een kantoorsituatie en nu moesten we opeens de zelfde kwaliteitseisen vanuit huis hooghouden”, zegt Roald Roos, Information Security Officer.

Door het thuiswerken waren collegiaal overleg en sociale controle opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Ook ging informatiebeveiliging van één locatie naar tientallen privé-huishoudens. Doordat de diensten van Accountancy Gemak juist gaan over het aanbieden van ‘de Cloud’ en er voor MPS al jaren gebruik wordt gemaakt van een eigen hostingsplatform, heeft de business gewoon kunnen doordraaien. Ook de audits zelf waren een uitdaging omdat de auditor niet meer naar de kantoorlocaties kon komen.

“Dat we nu na zo’n bewogen jaar de assurancerapportages beschikbaar hebben, geeft aan dat we als Accountancy Gemak heel goed in staat zijn snel te schakelen. En ook dat onze focus om alle software aan te bieden via de Cloud een juiste is geweest. Voordelen die we in theorie benoemden, bleken in de praktijk goed te werken”, sluit Roald af.