Header Office Bakir bank
Fiscaal Gemak

Maak jaarrekeningen en fiscale aangiftes met de vriendelijkste fiscale software van Nederland!

Probeer 30 dagen gratis
of bekijk direct de software

Snel antwoord op je vraag? Bel met een expert op 088-2471555 of stuur een e-mail naar accountancygemak@exact.com

Fiscaal Gemak in 1 minuut

De beste aangiftesoftware voor grote én kleine kantoren

Meer aangiftes kunnen doen in dezelfde tijd. Adviseren op basis van actueel inzicht in de totale performance van je klant. Transparante interne processen en optimale inzet van capaciteit. 

Fiscaal Gemak is niet voor niets de snelst groeiende fiscale software van Nederland. Wanneer ga jij het proberen? 

Weet waar je staat met Fiscaal Gemak

3.592 kantoren gingen je voor

Maak een proefaccount aan waarin u direct kunt werken. Stel een certificaat en het gewenste abonnement in, en verzend binnen 5 minuten al uw eerste aangifte naar de Belastingdienst.

30.000+ professionals vertrouwen op Fiscaal Gemak

In drie jaar tijd hebben wij ruim 1800 kantoren mogen migreren naar Fiscaal Gemak.

1,8 miljoen aangiftes per jaar

Maak een proefaccount aan waarin u direct kunt werken. Stel een certificaat en het gewenste abonnement in, en verzend binnen 5 minuten al uw eerste aangifte naar de Belastingdienst.

Logisch, eenvoudig en supersnel

 • Dashboard toont je op elk gewenst moment inzicht in de planning: welke klanten moeten hun administratie inleveren, welke aangiftes moeten worden ingediend, wat is er allemaal in bewerking.
 • Middelingsmodule waarmee je op basis van de historie van ingevoerde aangiftes snel uitrekent of een klant nog een voordeel kan behalen uit middeling.
 • Planningsmodule monitort automatisch op het tijdig inleveren van btw-aangiftes.
 • Rapportages maken met professionele templates, die je moeiteloos kunt aanpassen naar je eigen huisstijl.
 • Uitsteloverzicht per relatiebeheerder laat precies zien hoe iedereen ervoor staat.
 • Visueel fiscaal rapport geeft klanten inzicht in voor hen relevante ontwikkelingen en inzichten die uit hun fiscale aangiftes naar voren komen.
 • Workflow maakt interne processen efficiënter. Vragen stellen aan collega’s bijvoorbeeld gaat via de aangiftesoftware zelf waardoor je snel reactie krijgt en je vraag niet meer in een volle e-mailbox ‘verdwijnt’.

Hilco Ketelaar, directeur, Ketelaar Kroon accountants & belastingadviseurs

Wij realiseren een forse tijdwinst met Fiscaal Gemak. We kunnen er efficiënt aangiftes mee samenstellen en aan de klant presenteren.

Met de inzet van Fiscaal Gemak zorg jij voor

Dure training is niet nodig

Ons doel is om de applicatie zo te ontwikkelen dat u direct snapt hoe het werkt, waardoor jij en jouw werknemers geen dure trainingen nodig hebben.

Simpel en intuïtief

Door slimme rekenmodules, handige overzichtspagina’s en constante controles tijdens het invullen van een aangifte bespaar je kostbare tijd.

Snel en eenvoudig

De gegevens uit de vooraf ingevulde aangifte krijgen een voorkwalificatie mee en kunt u met één druk op de knop in de aangifte importeren.

Overstappen naar Fiscaal Gemak

Overstappen
De afgelopen drie jaar hebben wij ruim 1800 kantoren mogen migreren naar onze software. Wij weten daarom perfect hoe wij u soepel door de migratie heen helpen.

Gegevens die meekomen
Wij kunnen zowel persoonsgegevens als aangiftegegevens migreren vanuit uw oude software zodat u een vliegende start maakt. Ook pollen wij de status van al uw machtigingen en uitstel bij de Belastingdienst zodat ook die gegevens moeiteloos beschikbaar zijn.

Dure training is niet nodig
Ons doel is om onze software zo te ontwikkelen dat u direct snapt hoe het werkt, waardoor u en uw werknemers geen dure trainingen nodig hebben.

Bent u het volgende kantoor dat overstapt?

Hoge mate van beveiliging

Veilige hosting in de EU

De database van Fiscaal Gemak wordt gehost bij Amazon in Dublin, Ierland. Amazon is één van de grootste hostingleveranciers ter wereld. Amazon gaat te werk conform internationale standaarden met betrekking tot kwaliteit en informatiebeveiliging, waaronder ISO 9001, 27001, 27017, 27018, SOC 1, 2 en 3 en CSA.

Ieder kwartaal een onafhankelijke security audit

De beveiliging van de server en de applicatie wordt periodiek beoordeeld door Qbit – Insite Security B.V. Zij krijgen toegang tot onze volledige code, zodat ze ‘white-box’ kunnen testen.

Meer weten over veiligheid

ISO 27001 Certificering

Wij hebben de ISO 27001 certificering behaald. Dit betekent dat wij zowel organisatorisch als qua productontwikkeling en beheer van de serveromgeving voldoen aan een internationale en hoge standaard op het gebied van informatiebeveiliging.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik een account aanmaken bij Fiscaal Gemak?

  U kunt een proefaccount aanmaken via de optie ‘probeer 30 dagen gratis’. Zodra u aangiftes wilt verzenden, moet u het abonnement in uw account activeren. Uw proefaccount is dus ook direct uw echte account, zonder dat hier kosten aan zijn verbonden. Op deze manier kunt u alle mogelijkheden die de applicatie biedt vrijblijvend bekijken.

  Bevalt de applicatie u, dan kunt u ervoor kiezen om de gewenste module aan te schaffen zodat u ook daadwerkelijk aangiftes kunt gaan verzenden. Natuurlijk kunt u nadien altijd gemakkelijk uitbreiden met andere modules.

 • Waarom is Fiscaal Gemak de juiste keus?

  Fiscaal Gemak is in 2012 gestart met de ontwikkeling. We lanceerden daarmee de eerste online applicatie voor het indienen van belastingaangiftes. De applicatie is ontwikkeld door haar eigen gebruikers in samenwerking met specialisten op het gebied van gebruiksgemak.

  Met de hulp van accountants en belastingadviseurs is getracht om een uiterst gebruiksvriendelijke applicatie te ontwikkelen. Om zo prettig mogelijk werkende software te maken, hebben zij daarnaast specialisten op het gebied van gebruiksgemak ingeschakeld. Zij kunnen zich perfect inleven in de wensen en de manier van werken van gebruikers en hebben op die manier software ontworpen die naadloos aansluit bij de intuïtie van de gebruiker.

  Door het brede scala aan klanten over de gehele markt heen heeft het product zich afgelopen jaren ontwikkeld naar een zeer functierijk pakket waarbij de gebruiksvriendelijkheid altijd nog op de eerste plaats staat. Zowel eenmanszaken gebruiken Fiscaal Gemak alsook landelijk opererende accountantskantoren uit de top 30 van Nederland.

 • Is de software van Fiscaal Gemak veilig te gebruiken, ondanks dat de gegevens online staan opgeslagen?

  Ja, de gegevens zijn online op een virtual private .Net server opgeslagen. Op deze server wordt niets anders dan Fiscaal Gemak gehost. De hosting wordt gedaan door de gerenommeerde partij Amazon. Wij nemen de beveiliging van de server en de software natuurlijk heel serieus. Wij hebben als organisatie een ISO 27001 certificering. Ook wordt de applicatie ieder kwartaal door externe auditors getest. Meer informatie hierover lees je op de securitypagina.

 • Kan ik mijn klanten en aangiftes makkelijk meenemen naar Fiscaal Gemak?

  In Fiscaal Gemak kunt u op een gemakkelijke wijze stamgegevens van uw cliënten importeren via een Excelbestand. In de applicatie kunt u een voorbeeldbestand downloaden voor de wijze van aanleveren. Indien u hulp wenst bij het importeren van uw cliënten, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u daar graag bij verder.

  De gegevens van de aangiftes en aanslagen kunt u, op basis van beschikbare XBRL-bestanden, heel eenvoudig importeren. De relevante gegevens worden automatisch ingevuld bij het starten van de aangifte van het opvolgende jaar.

  Wij pollen uiteindelijk de statussen van de machtigingen die u met klanten bij de Belastingdienst heeft lopen alsmede van het uitstel. Deze statussen zijn dan ook allemaal automatisch voorhanden.