Jaarrekening en KvK

Waarom stel je een jaarrekening op?

De wet schrijft voor dat u als ondernemer ieder jaar een jaarrekening moet opstellen. De jaarrekening vormt de basis voor de financiële verantwoording van de onderneming en voor de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Op basis van de jaarrekening kan de ondernemer zelf weloverwogen keuzes maken voor de onderneming. Daarnaast kunnen andere partijen zoals aandeelhouders, investeerders en crediteuren ook weloverwogen financiële besluiten nemen.

Wat staat er in een jaarrekening van kleine- en micro ondernemingen?

Micro-onderneming

De jaarrekening van een micro-onderneming moet bestaan uit een beperkte balans en een winst- en verliesrekening. Hierin hoeven uitsluitend de hoofdcategorieën te worden opgenomen. Daarnaast hoeven de micro-ondernemingen geen toelichting te geven.

Kleine onderneming

De jaarrekening van een kleine onderneming moet bestaan uit een verkorte balans en een winst- en verliesrekening. Daarnaast moet hier een korte toelichting bij worden geschreven.

Jaarrekeningen met Fiscaal Gemak?

In Fiscaal Gemak kan u gemakkelijk een jaarrekening opstellen voor micro- en kleine ondernmingen. Daarnaast zijn de jaarrekeningen gemakkelijk te downloaden in pdf en kunt u door middel van onze software deze gemakkelijk deponeren bij de KvK.

of eerst de software bekijken.

Wil je de jaarrekening module gratis proberen in Fiscaal Gemak?

Begin dan gelijk gratis en vrijblijvend een proefabonnement voor 30 dagen.

Start je gratis proefabonnement

Weet waar je staat met de fiscale software van Fiscaal Gemak

3.592 kantoren gingen je voor

30.000+ professionals vertrouwen op Fiscaal Gemak

1,8 miljoen aangiftes per jaar