Harvest Finance

Harvest Finance

Maarten Roordink is CEO van Harvest Finance en sinds de start van het kantoor in 2015 op zoek naar innovatieve, ondersteunende oplossingen voor het realiseren van efficiënte processen en een ultieme financiële dienstverlening voor zijn klanten. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor de volledige suite van Accountancy Gemak. Met deze totaaloplossing kan hij een groot deel van de administratieve handelingen automatiseren en de communicatie met de klant stroomlijnen.
Door de inzichten uit de dashboards te combineren met zijn kennis en ervaring als accountant en ondernemer, draagt hij concreet bij aan het succes van zijn klanten.

”Accountancy Gemak: een complete ‘productiestraat’ om bestaande klanten optimaal te bedienen én nieuwe klanten mee te werven”.

Maarten: “Ook als financieel specialist moet je naar mijn idee blijven innoveren. En dan heb ik het niet over innoveren om te innoveren, maar om als kantoor zo efficiënt mogelijk te kunnen werken en je klanten optimaal gemak te bieden. Efficiency betekent voor mij zoveel mogelijk tijd overhouden om in gesprek te zijn met je klant.

Accountancy Gemak is naar mijn idee het enige platform waar je als accountant je volledige ‘productiestraat’ mee kunt automatiseren. Men blijft de individuele oplossingen die deel uitmaken van het platform ook continu doorontwikkelen, wat je lang niet van alle softwareleveranciers kunt zeggen. We zien allemaal dat de markt transformeert; de administratieve taken komen steeds meer te vervallen. Kun je als kantoor niet mee in deze verandering, dan ben je naar mijn idee over een tijdje gewoon klaar.”

”Door de efficiency die ik met Accountancy Gemak realiseer, blijft er meer tijd over voor de leuke kanten van mijn vak: meedenken met de klant”.

“Ik zit niet te wachten op veel personeel, maar wil gewoon efficiënt kunnen werken zodat er meer tijd overblijft voor het geven van advies. Als kantoor ben je zelf ook ondernemer en wij denken graag strategisch met onze klanten mee en zorgen voor goed onderbouwde financiële adviezen. Doordat we werken met vaste tarieven, weten klanten bij ons waar ze aan toe zijn. Meedenken met je klant en uitkomen met vaste tarieven, vragen beide om goed gereedschap. Met de oude software-systemen waren we zelf veel tijd kwijt met het invoeren van gegevens omdat we dit in elk systeem opnieuw moesten doen. Een andere tijdvreter was het ontsluiten van data, wat we ook zelf probeerden te doen door dashboards te bouwen op basis van Power BI. We wilden in elk geval blijven werken met cloudoplossingen omdat deze toekomstbestendig zijn. Eenvoudige integratie is bij cloudsystemen een vast gegeven, back-ups hoef je niet meer te maken en ook upgrades worden voor je gedaan. Bovendien kun je vanaf elke plek, op elk moment toegang krijgen tot de informatie die je nodig hebt. Dat geldt zowel voor jezelf als voor de ondernemers die je bedient.“

Grandioos

“De overgang naar Accountancy Gemak begon voor ons met Boekhoud Gemak. Na wat initiële problemen vlak na de overstap, ben ik nu echt heel content met deze oplossing. Boekhoud Gemak is bijvoorbeeld super eenvoudig te integreren met marktspecifieke bedrijfssoftware waar onze klanten al mee werken, echt grandioos. We zijn ook snel gebruik gaan maken van de fiscale, communicatie en rapportage oplossingen binnen Accountancy Gemak. Fiscaal Gemak beschikt over alle denkbare functionaliteit voor het doen van aangiftes. Voorheen hadden we geen fiscale oplossing, maar nu pakken we IB- en Vpb-aangiftes en dergelijke er gewoon bij.
De aanschaf was best een grote stap, maar het levert ons nu concreet extra opdrachten op. Communicatie Gemak maakt het leven ook een stuk makkelijker en overzichtelijker. Moest je je klant voorheen per mail vragen om de aangifte te accorderen en vooral niet vergeten om deze toestemming ergens goed te bewaren, nu loopt goedkeuring veilig via het systeem. Na vastlegging van de goedkeuring van de klant wordt de aangifte automatisch doorgestuurd naar De Belastingdienst. Rapportage Gemak tenslotte werkt ook heel fijn, het begeleidt je stap voor stap door het proces wat uiteindelijk resulteert in een mooi rapport.”

”Een groot gedeelte van de bankmutaties wordt nu door het systeem in één keer gematcht. Dát is de innovatie waar ik naar op zoek ben”.

Rust en zekerheid

“Naast de voordelen die elke individuele oplossing met zich meebrengt, is voor mij het grootste pluspunt dat we met Accountancy Gemak een totaaloplossing hebben die alle aspecten van onze dienstverlening ondersteunt. Je hoeft gegevens maar één keer in te voeren en vervolgens wordt de informatie in de andere applicaties hergebruikt. Communicatie Gemak is over de oplossingen heen de centrale plek waar communicatie met de klant wordt vastgelegd.
De manier waarop alle individuele onderdelen van Accountancy Gemak met elkaar samenwerken, is echt wel uniek. Ik denk niet dat veel andere softwareleveranciers dat zó goed voor elkaar hebben. Een ondernemer wil wat betreft de financiële afhandeling van zijn bedrijf rust en zekerheid en dat krijgt hij bij ons. Doordat we met Accountancy Gemak processen goed op orde hebben, voorkomen we bovendien dat klanten onnodig geld verliezen. Bijvoorbeeld door bonnetjes direct te digitaliseren waarmee je voorkomt dat ze zoekraken en je de bedragen niet meer kunt aftrekken.”

Verkooptool

“Scherpe tarieven zijn belangrijk, maar het echte verschil maak je voor je klant met de kwaliteit van je advies. Waar wij én onze klanten dan ook heel enthousiast van worden, is het inzicht dat Accountancy Gemak geeft in de diverse aspecten van de bedrijfsvoering. Aansprekende dashboards die je eenvoudig zelf kunt aanpassen, geven ons en de klant goed inzicht in hoe ze er financieel voorstaan. En waar eventueel nog winst te behalen is. Rapportage Gemak heeft ook een mooie visualisering van het jaarrapport met kerngetallen, verrassende dwarsverbanden en grafiekjes. Je kunt dit eigenlijk zien als een extra adviesrapport, een perfecte tool om een goed gesprek met je klant te beginnen. Dat je inzicht geeft in zaken wordt echt enorm gewaardeerd en niet alleen door bestaande klanten. Als ik kennismaak met ondernemers en hen de aansprekende professionele tools laat zien waar ons kantoor mee werkt, dan is dat in 9 van de 10 gevallen genoeg om hen te overtuigen klant bij ons te worden.”

”De mate van integratie van de oplossingen van Accountancy Gemak is echt uniek. Ik denk niet dat veel andere softwareleveranciers dat zo goed voor elkaar hebben”.

Klantverhaal downloaden

Wil je het klantverhaal van Harvest Finance op je gemak nog eens nalezen, download ‘m dan.

Download klantverhaal