Schermafbeelding 2021-07-30 151029

Vreeman administratie- consulenten en belastingadviseurs

“Ik zie digitalisering niet als bedreiging voor ons kantoor, maar als een kans en een uitdaging. Door standaard werkzaamheden te automatiseren, kun je meer tijd besteden aan samen met je klant vooruit kijken”. Peter Vreeman, directeur / eigenaar van het gelijknamige kantoor, vertelt hoe hij met behulp van Accountancy Gemak Boekhoud Gemak en Basecone zijn klanten op een efficiënte manier inzicht geeft in de financiële status en -ontwikkelingen van hun onderneming.

Met deze moderne tools weten onze klanten op elk moment precies hoe zij er financieel voor staan

Peter Vreeman, directeur / eigenaar van Vreeman administratieconsulenten en belastingadviseurs, vormt samen met zijn broer de tweede generatie die aan het roer staat van het kantoor dat ooit door zijn ouders is begonnen. Net als steeds meer branchegenoten ziet hij automatisering als mogelijkheid om de dienstverlening aan zijn klanten nog verder te verbeteren. Peter: “Wij maken het ondernemers zo makkelijk mogelijk om hun boekhouding te doen, zodat ze zo veel mogelijk tijd overhouden om zich met andere, leukere zaken bezig te houden.

“Bij Vreeman administratieconsulenten en belastingadviseurs houden we ons al sinds 1986 bezig met dienstverlening op het gebied van sala-risadministratie, financiële en fiscale zaken. Kwaliteit, laagdrempeligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke pijlers van ons kantoor. Met acht deskundige en goed opgeleide werknemers nemen wij onderne-mers graag zo veel mogelijk uit handen zodat zij meer tijd hebben voor zaken waar hun onderneming werkelijk om draait. Ondernemers zijn met andere dingen bezig dan hun boekhouding en daar hebben ze heel be-wust voor gekozen. Mijn ouders hadden dit bij de start van het kantoor al in de gaten en hebben vanaf het begin een zo breed mogelijke dienst-verlening aangeboden om klanten maximaal te kunnen ondersteunen. Dat deden zij zowel met eigen mensen als met een netwerk van spe-cialisten. Voor mij zit de meeste potentiële winst in het zoveel mogelijk automatiseren van processen die veel tijd kosten – daarmee hou je als financieel adviseur tijd over voor aanvullende dienstverlening.

Je financiële administratie met een gerust hart uitbesteden

Wij werken al lang met Multivers (de voorganger van Accountancy Gemak Boekhoud Gemak), heel gebruiksvriendelijke boekhoudsoftware. Op het moment dat je ermee aan de slag gaat, moet je even kijken waar alle knoppen zitten, maar weet je al snel precies hoe je moet boeken en op welke manier je informatie uit het systeem kunt halen. Hetzelfde geldt voor Basecone, software waarmee je als ondernemer bonnetjes en facturen ter plekke kunt digitaliseren waarna deze automatisch worden verwerkt in je boekhouding. Met het gratis dashboard (beschikbaar binnen Accountancy Gemak Boekhoud Gemak Basis), geven we ondernemers op een prettige, visuele manier inzicht in hoe hun bedrijf ervoor staat. Daarmee leggen we de basis om niet alleen te administreren wat er (financieel) allemaal is gebeurd, maar steeds meer vooraf met de klant te kijken wat de plannen zijn en hoe je dit financieel en organisatorisch het beste aan kunt pakken. Door de combinatie van de genoemde drie tools, kunnen ondernemers hun financiële administratie met een gerust hart aan ons uitbesteden zonder dat ze daarmee het inzicht in hun boekhouding kwijtraken. Sterker nog, het inzicht dat ze via het dashboard hebben, is altijd actueel en correct. Iets dat je van de door hen zelf bijgehouden overzichtjes lang niet altijd kunt zeggen!

Zoeken naar bonnetjes is verleden tijd

Voordat wij ons werk goed kunnen doen, zullen on-dernemers zelf eerst de benodigde documentatie en informatie bij ons aan moeten leveren. En juist daar ligt vaak de grootste uitdaging. Dat ondernemers bonnetjes en facturen kwijt zijn op het moment dat deze aangeleverd moeten worden, is eerder regel dan uitzondering. Daar kan ik mij alles bij voorstellen. Lever je elk kwartaal input bij ons aan, dan is het verloren gegane papier wellicht nog wel ergens te achterhalen. Maar gaat er meer tijd over-heen dan wordt het zoeken naar de bekende spelt in de al even bekende hooiberg. Daarom zijn wij zo blij met Basecone omdat je op het moment dat je een bon of factuur in je handen hebt, deze via de app op je mobiel bij ons aan kunt leveren waarna hij automatisch in de boekhouding wordt verwerkt. Hetzelfde geldt voor digitale facturen die per e-mail kunnen worden aangeleverd.

Grote bijdrage aan klanttevredenheid

Klanten worden ook heel enthousiast wanneer we hen kennis laten maken met het gratis dashboard die wordt geleverd aan klanten die wekelijks boeken. Alles wat ze moeten weten om hun bedrijf goed te kunnen laten draaien, is hierin terug te vinden. Wat heb ik nog te vorderen? Wat ben ik verschuldigd en aan wie? Wij hebben veel klanten die advies van ons verwachten, die willen dat we met hen meedenken. Als we op elk moment kunnen beschikken over actuele gegevens, dan wordt ons advies vanzelfsprekend ook beter. Bovendien kunnen we veel sneller signaleren wanneer er actie gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan het tijdig verhogen of verlagen van de inkomstenbelasting – niemand vindt het fijn om aan het einde van het jaar voor verrassingen komen te staan en dat is op deze manier ook helemaal niet nodig. Een van mijn klanten weet door Accountancy Gemak Boekhoud Gemak precies welke klanten hem de meeste omzet brengen. Op basis van deze feiten kan hij veel beter bepalen wie voor welke korting in aanmerking komt. Met dit soort inzichten heeft Boekhoud Gemak echt een grote bijdrage geleverd aan de klanttevredenheid.

Beter inzicht met minder moeite

Ik zie digitalisering niet als bedreiging, maar als een kans en een uitdaging. Je moet wel andere stappen gaan maken en het denkproces van je bedrijf aanpassen, maar dat is een goede ontwikkeling. Met Accountancy Gemak Boekhoud Gemak en Basecone realiseren wij belangrijke voordelen als tijdwinst, efficiency en inzicht in en voor de klant. Natuurlijk zijn er ondernemers die de boekhouding nog helemaal zelf doen, maar waarom zou je dat willen? Uitbesteden kost inderdaad extra geld, maar maakt wel tijd vrij die je kunt gebruiken om zelf geld te verdienen en je onderneming uit te bouwen. Dat levert uiteindelijk veel meer op dan je ervoor hebt uitgegeven. Als je kunt samenwerken met je financieel adviseur door middel van goede tools, dan raak je de controle over je onderneming echt niet kwijt, integendeel. Je beschikt met veel minder moeite over beduidend beter en actueler inzicht in waar je staat en waar je grootste kansen liggen. En voor een gemiddelde ondernemer is dat onbetaalbaar”.

Lees meer klantverhalen