Kishen Kamta

Alles onder controle met Kishen

“Als kind wilde ik het recht in. Wanneer ik bij mijn beste vriendje ging spelen, wiens vader een toga had, deed ik alsof ik advocaat was. Ik had een Hollywood-beeld bij dat werk, een beetje heroïsch, mensen overtuigen van een standpunt, dat soort werk. Maar studeren was als tiener niet mijn sterkste punt dus liet ik die droom al snel varen.

Toch bleef het idee van mensen overtuigen als baan in m’n hoofd zitten. Vanaf m’n zestiende ging ik aan de slag bij een callcenter als bijbaantje. Ik bleek supersuccesvol en had het geluk daar met salesgoeroe Ronald Bogaerds samen te werken. Hij heeft me echt geïnspireerd en hij was mijn grote motivator aan het begin van mijn carrière; hij voorzag me van adviezen en hielp met opstapjes naar nieuwe banen. Soms vraag ik me wel eens af: wat zou er gebeurd zijn als ik hem niet had ontmoet? Het mooie aan dat type saleswerk is dat je een dikke huid ontwikkelt en met afwijzing leert omgaan. De – misschien wel – belangrijkste les leerde ik in die tijd ook, namelijk dat het echt mensenwerk is en dat mensen kopen van mensen, niet van een bedrijf.

Zowel in mijn privéleven als in m’n werk geloof ik heel erg in het idee van ‘learning by doing’. Daarom sta ik altijd open voor feedback en verslind ik psychologieboeken. Door mezelf open te stellen en te veranderen, blijf ik groeien. Mijn moeder zei altijd: ‘als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’. Daar is op zich niks mis mee, maar ik wil dat niet. Ik wil mezelf ontwikkelen, ik ben altijd bezig met mijn volgende stap. Zo wist ik al heel lang dat ik bij Accountancy Gemak & Software Gemak aan de slag wilde gaan. Net zoals dat ik altijd wist dat ik (jong) vader wilde worden: op m’n 26e kreeg ik Ace. Zijn geboorte had een enorme impact op m’n bestaan. Op het moment dat ik vader werd, wist ik: hier moet ik me naar gedragen. Ik schrok hoe logisch en tegelijkertijd hoe organisch dat besef was.

Hoe ik alles onder controle houd? Door me te concentreren op mijn ademhaling. Mijn enthousiasme is mijn grote kracht, maar soms moet ik een letterlijke en figuurlijke adempauze nemen. Dat helpt me om mezelf en anderen de ruimte te geven en stil te staan bij wat echt belangrijk is.”

Kishen Kamta (29 jaar) is sinds juli 2020 Senior Sales bij Accountancy Gemak & Software Gemak vanuit het kantoor in Utrecht.