Michael Jansen

Alles onder controle met Michael

“Ik ben dus zo iemand die van jongs af aan al bezig was met computers. Als kleine jongen op de basisschool begon ik met een Aquarius-computer met 4 kilobyte geheugen en 12 kilobyte uitbreiding. Al snel kwam hier een cassettespeler bij om mijn spellen op te slaan. In die tijd tikte je veelal basicprogramma’s over vanuit een boek. Je kreeg dan simpele spellen. Tikte je één teken verkeerd dan deed het hele programma het niet en dan moest je regel voor regel doornemen om te kijken waar de fout zat. Op die manier leerde ik eigenlijk de beginselen van het programmeren.

Tijdens mijn middelbare schooltijd stapte ik over naar de Commodore 64, met eerst een tape drive en later een floppy drive (5,25 inch). Dat zegt tegenwoordig niemand meer wat. Daarna had ik een XT IBM clone met zo’n groen beeldscherm. Hier kon ik ook weer wat simpele programma’s op programmeren. Aan het eind van mijn Havo-tijd kwam de eerste 486 computer uit die ik helemaal zelf in elkaar zette aan de hand van een A4-tje met instructies.

Ondanks de liefde voor computers koos ik na de Havo voor de lerarenopleiding Wiskunde. Dat was ook een passie van me. In mijn vierde studiejaar moest ik mijn stage op een vervelende manier afbreken. In deze tijd leerde ik een van mijn grootste levenslessen; als tegenslagen je er niet onder krijgen, word je er alleen maar sterker van. Gelukkig kon ik mijn studie wel afronden en met mijn papieren op zak solliciteerde ik naar banen in zowel het onderwijs als de IT.

Het werd de IT en na twee verschillende werkgevers kwam ik in 1999 bij Accountancy Gemak & Software Gemak terecht. Daar kon ik aan de slag als ontwikkelaar met Omnivers CB. Na verschillende omzwervingen binnen het bedrijf (StreamServe, Omnivers CRM, WebSolutions) werk ik nu als senior softwareontwikkelaar aan onze boekhoudapplicatie.

Hoewel ik gezien mijn passies meer een bètaprofiel heb, vind ik het persoonlijke en menselijke aspect heel belangrijk. Ik zet me dan ook graag voor mijn collega’s in. Zo zit ik in de OR en ben ik een van de bhv’ers. Maar Accountancy Gemak & Software Gemak heeft ook oog voor de mens. Privé ben ik mantelzorger en ik heb een aantal keer gehad dat ik op stel en sprong weg moest voor een spoedgeval. Dit kan altijd en is nooit een probleem. En juist die hele fijne collega’s maken dat ik al 21 jaar met heel veel plezier Accountancy Gemak & Software Gemak werk!”

Michael Jansen (47), Senior Software Developer, werkt sinds 1999 bij Accountancy Gemak & Software Gemak vanuit het kantoor in Sliedrecht